Wees kritisch voor uzelf

Wanneer een relatie op de klippen loopt, dan hangt dat meestal niet aan één enkele persoon, maar hebben in regel meestal beide Partners een aandeel in de feiten.

Stelt u de vraag hoe het tot deze scheiding gekomen is, waarom de relatie is stukgelopen. Wilde u veel aan uw partner veranderen? Of hebt u hem/ haar steeds maar naar de mond gepraat. Dit zou tot sleur in de relatie kunnen hebben geleid.

Accepteer uw Ex

Wees dus kritisch voor uzelf en vraag u af wat uw aandeel in de relatiebreuk is geweest. Probeer oude mislukkingen weg te denken, accepteer uw ex-partner hoe hij/ zij is en misschien is er dan toch nog een kans dat terug zal klikken tussen jullie.

Het liefdesverdriet zal na verloop van tijd wegebben en misschien zult u dan met andere ogen naar de stukgelopen relatie kijken.

Positieve herinneringen blijven langer in het geheugen hangen

Wanneer het u echter tijdens de scheiding duidelijk wordt dat u uw ex-partner echt mist en enkel maar kan opmerken hoeveel hij/ of zij voor uw betekende, dan kan het verstandig zijn om erover na te denken opnieuw te beginnen.

 

Wees kritisch voor uzelf

Vergeet echter niet dat positieve herinneringen langer in de gedachten blijven hangen dan negatieve. Zet de goede tegenover de slechte ervaringen. Is er een mogelijkheid om de oude problemen te herstellen en duurzaam op te lossen? Dan kan uw relatie daadwerkelijk weer een kans maken en is het waard hiervoor te strijden.