Wilt u niet alleen met uw liefdesverdriet omgaan?

Kunnen vrienden en familie u niet meer uit die donkere tunnel halen? Verdrinkt u steeds meer en meer in het donkere gat? Er zijn vele mogelijkheden die u kunnen helpen.

Internet fora

De eenvoudigste weg kan een forum op het internet zijn, dat zich bezig houdt met de pijn van scheiden en liefdesverdriet. Bedenk u wel dat u hier met mensen te maken krijgt die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Mensen die hier op het forum hun rouw verhaal komen vertellen en hopen op hulp. Dat wil niet zeggen dat zo’n forum niet behulpzaam kan zijn.

U zult in ieder geval vast kunnen stellen dat u met uw gevoel en uw situatie niet alleen bent. Probeer te vermijden dat u steeds opnieuw hetzelfde beschrijft en ook altijd keer op keer hetzelfde gaat antwoorden. Wanneer u merkt dat uw situatie hierdoor niet verbetert, kunt u zich het beste bij dit forum weer afmelden en andere mogelijkheden zoeken en uitproberen om tegen uw liefdesverdriet te vechten.

Boeken / berichten van betrokkenen lezen

U zult vele boeken vinden die zich met de scheiding, de pijn van het uiteen gaan en met het liefdesverdriet bezig houden. Ook hier, net als bij de internetfora, stelt u vast dat u niet alleen bent met uw situatie en uw verdriet. In zulke boeken en berichten kunt u lezen hoe andere mensen omgaan met de situatie, wat ze geholpen heeft en wat juist niet.

Op deze website vindt u een keur aan boeken over liefdesverdriet, over hoe u om kunt gaan met de pijnlijke scheiding en wat u helpt om door het liefdesverdriet proces heen te komen. Wanneer één van de boeken u bijzonder goed heeft geholpen, stellen wij het zeer op prijs als u dit kenbaar maakt door middel van korte e-mail, zodat we dit advies en deze aanrader ook weer door kunnen geven aan andere gebruikers.

Psychotherapie 

Wanneer helemaal niets helpt, moet u professionele hulp gaan zoeken. Praat met een psycholoog en ga ook eventueel in psychotherapie. Het is daarbij zeer belangrijk dat u tegenover de therapeut absoluut open en eerlijk bent. Vertel niet zomaar wat, sla niets over, houdt niets achter en blijf bij de waarheid. Verder is het natuurlijk belangrijk dat u vertrouwen heeft in de psychologen.

Meestal worden er eerst één of twee proef sessies gegeven. In deze periode wordt er gekeken of er een klik is tussen u beide om samen de therapie te starten. Wanneer u vaststelt dat het vertrouwen er niet komt, dan zult u dit aan moeten geven. Het heeft geen zin een therapie aan te gaan met de instelling dat u niet de waardheid gaat vertellen en u zich hier gevoelsmatig niet prettig bij voelt. Bedenk u dat tijdens de tijd die u bij een psycholoog doorbrengt, een ander persoon moet wachten.

Professionele hulp » psychosomatische gezondheidsproblemen

Niets helpt u op het moment. Het gat waarin u zich bevindt, wordt steeds dieper? Dan moet u er misschien een keer met uw dokter over gaan praten. Vertel hem uw problemen. Hij zal u bijstaan bij de oplossing. Mogelijk is hij reeds gericht op deze psychosomatische problemen?

Informeert u op het internet over zulke gezondheidsproblemen en gezondheidscentra. In deze centra helpen artsen en therapeuten u de vicieuze cirkel te doorbreken, zodat u weer verder kunt gaan met leven.

U zult ook weer leren dat u aardig, geliefd en belangrijk bent. Met andere woorden, precies dat wat u in de laatste weken of zelfs maanden niet meer voor mogelijk had gehouden. Wat u ook gaat beslissen om te doen, belangrijk is dat u iets doet! Afwachten helpt u niet verder dus wordt weer energiek.