Depressie na een relatiebreuk

Een depressie na een relatiebreuk komt vaker voor dan men denkt. Natuurlijk zijn er verschillende redenen waarom jij en je ex elkaar niet meer zien.

Misschien ben jij degenen geweest die besloten heeft een punt achter de relatie te zetten?

Dat maakt het verdriet er natuurlijk niet minder om. Soms kom je nu eenmaal tot de conclusie dat je, om welke reden dan ook, het samen niet meer kunt redden.

Een depressie na een relatiebreuk bij tijdelijk uit elkaar gaan

In sommige gevallen kan een volledige relatiebreuk voorkomen worden en kan het helpen om een pauze in te lassen in je relatie. Elkaar tijdelijk niet meer zien is moeilijk, maar kan je wel helpen om je gevoelens weer op een rijtje te zetten.

Heb je het idee dat jullie elkaar voor lief nemen en dat de passie en de verliefdheid die je voelde aan het begin van de relatie, er niet meer zijn? In dat geval is een break in de relatie misschien wel de beste oplossing. Natuurlijk zit hier wel een risico aan vast, het kan zijn dat jij of je ex iemand anders tegenkomen in deze periode. Door elkaar een tijdje niet meer te zijn heb je weer ademruimte en kun je wellicht een depressie na een relatiebreuk voorkomen.

Een hevige depressie bij een relatiebreuk

Zijn jullie definitief uit elkaar? Het kan zijn dat je nu pas echt merkt hoeveel je om je ex geeft. Soms worden gevoelens heviger als je elkaar echt niet meer ziet en is het moeilijk om je neer te leggen bij het feit dat jullie uit elkaar zijn. Je vindt het misschien moeilijk om nog enige energie op te brengen voor de leuke dingen in het leven. Je eetlust kan gaan lijden onder je depressie na een relatiebreuk en je voelt je down. Soms kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Je hebt geen zin om op te staan, te eten, vrienden te zien en het liefst verstop je je voor de rest van de wereld. Deze fase van een depressie zorgt er soms voor dat je voor jezelf duidelijk krijgt hoeveel je ex nou eigenlijk voor je betekende. Het is in dit geval dan ook tijd om een keuze te maken. Ga je door met je single leven of wil je vechten voor je ex?

Het hoeft niet voorbij te zijn

Je zult niet de eerste zijn die tot de conclusie komt dat je je ex eigenlijk terug wilt. Deal met de depressie na een relatiebreuk door alles in het werk te stellen om je ex terug te winnen! Neem de kans als je merkt dat je zonder hem of haar simpelweg niet gelukkig bent en ga ervoor.

Meer interessante pagina’s: